Військовим знову не вдалося виселити дружину Кривецького з Будинку офіцерів

08 Липня 2015

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову Квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова до ПП НВФ «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» про виселення з приміщення на вулиці Театральній у Львові.

Згідно з рішенням суду від 22 червня цього року, ще у 2001 році «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» взяли в оренду на 5 років у Будинку офіцерів Західного оперативного командування нежитлові приміщення площею 170,3 кв. м на вулиці Театральній, 22 у Львові для розміщення кафе. У судовому реєстрі також згадується, що орендна плата становила 8783,47 грн на місяць, тобто лише 51,6 грн/кв. м.

Потім строк дії договору оренди продовжили до 30 вересня 2014 року. За місяць до закінчення договору «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» написали листа військовим з пропозицією укласти договір оренди на новий строк. Однак 11 вересня вони повідомили підприємство про необхідність звільнення приміщення.

«Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» звернулися до суду, аби визнати договір продовженим ще на 5 років. У квітні цього року суд встановив, що згідно із законодавством, у разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення терміну дії договору, він вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах.

Враховуючи, що КЕВ не надсилав підприємцям повідомлення про припинення або зміну умов договору оренди протягом місяця після 30 вересня 2014 року, договір був пролонгований автоматично. Й «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» не повинні були звертатись до суду.

Враховуючи це рішення суду, а також той факт, що договір був пролонгований, тепер суд відмовив у виселенні підприємства з приміщення на Театральній.

Нагадаємо, що у 2013 році КЕВ вже намагався виселити «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» через борг за оренду. Однак суд встановив, що фірма провела ремонт приміщення вартістю понад 390 тис. грн і має право понесені витрати зарахувати в рахунок орендної плати.

Власниками ПП НВФ «Інформаційні ділові системи та сервіс-плюс» є Вікторія Зелінська (25%), Ярослав Прокоп (25%) та Ольга Філатова-Кривецька (50%), дружина екс-народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Кривецького.