Львівський геріатричний пансіонат зменшив вартість закупівлі на 168 тис. грн після публікації «Наших грошей. Львів»

09 Квітня 2015

Львівський геріатричний пансіонат головного управління праці та соцзахисту населення Львівської облдержадміністрації 3 квітня 2015 року уклав додаткову угоду до закупівлі свіжої та замороженої риби з ПП “Євро-Альянс”, якою зменшив вартість закупленої продукції на 168 тис. грн – з 539,8 тис. грн до 371,1 тис. грн без зміни кількості закупленої продукції.

Про це стало відомо з анонімного коментаря до новини «Львівський геріатричний пансіонат закупив риби дорожче на 150 тис. грн від ринкових цін», розміщеної на нашому сайті 3 квітня. До коментаря також додали копію цієї додаткової угоди. Згідно з нею, зменшення суми закупівлі зумовлено тим, що на момент укладання угоди моніторингові ціни на продукти зменшились.

original

Як пояснив директор пансіонату Михайло Сенькевич, на момент відкриття конкурсних пропозицій,  був пік зростання курсу долара в Україні, відтак ціни були суттєво вищими, а на момент підписання угоди ціни зменшились, тому уклали відповідний додаток з фірмою-переможцем.

Цікаво, що в останній день подачі пропозицій учасників на торгах та їх розкриття, яке відбулось 4 березня, офіційний курс долара становив 23,77 грн за долар, а на момент підписання угоди – 23,52 грн за долар. Пік, про який говорить директор пансіонату, припав на 26 лютого – за тиждень до відкриття пропозицій учасників.

курс нацбанк