Львівська міськрада платить мільйони фірмі, яка боргує їй 200 тис. грн

05 Березня 2015

ТОВ “Лев” повинне виплатити на користь департаменту економічної політики Львівської міської ради борг у розмірі 192,2 тис. грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Львівської області від 24 лютого.

У матеріалах справи йдеться про те, що ТОВ “Лев” як забудовник зобов’язалось сплатити кошти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова – 384,4 тис. грн. Ці гроші ТОВ “Лев” мало виплатити у два етапи рівними частинами — до 31 грудня 2012 року та 31 грудня 2014 року.

Половину коштів товариство заплатило, а от іншу – на день розгляду справи в суді так і не було перераховано місту.

Представник компанії в суді визнав борг та пояснив його важким матеріальним становищем, а також попросив розтермінувати виплату боргу.

Суд дозволив ТОВ “Лев” виплачувати борг рівними частинами протягом десяти місяців. Відтак, згідно з графіком, заборгованість виплатять до кінця 2015 року.

ТОВ “Лев” належить Володимиру та Олегу Рудницьким. Останній працював заступником начальника головного управління МВС у Львівській області, заступником голови ЛОДА.

У 2014 році лише без проведення тендерів підрозділи Львівської міськради замовили у групи компаній, підконтрольних Рудницькому, послуг на майже 1,3 млн грн. Згідно з Вісником держзакупівель, за два місяці 2015 року підрозділи міськради віддали даним компаніям замовлень на майже 2,5 млн грн.