Кінотеатр «Київ» продадуть Козловському за 8 млн грн

13 Лютого 2015

Львівський апеляційний господарський суд зобов’язав управління комунальної власності Львівської міськради укласти з ТОВ «Кінокомплекс-Київ» договір купівлі-продажу кінотеатру на проспекті Шевченка, 8 у Львові. Приміщення площею 835,8 кв. м продадуть за 8 млн 119,8 тис. грн.

Про це свідчить постанова суду від 4 лютого 2015 року.

Нагадаємо, що «Кінокомплекс-Київ» хотів викупити приміщення кінотеатру за 4 млн 867,4 тис. грн. Тому компанія звернулась з позовом, щоб управління комунального майна погодило саме оцінку приміщень кінотеатру і уклало договір купівлі-продажу. Утім апеляційний суд затвердив умови договору купівлі-продажі, згідно з яким приміщення мають продати за 8 млн 119,8 тис. грн.

Окрім того, у суді на розгляді перебуває ще одна справа щодо кінотеатру «Київ». Позов подало управління комунального майна міськради про визнання недійсним орендного договору, визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради від 30 травня 2013року № 2356 «Про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу об’єкта комунальної власності на пр. Т. Г. Шевченка, 8». Однак рішення ще не має.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», ТОВ «Кінокомплекс-Київ» у судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру «Київ» на проспекті Т.Г.Шевченка, 8. У кінці травня 2013 року депутати проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши «Кінокомплекс-Київ» як орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону.

Нині єдиним власником ТОВ «Кінокомплекс-Київ» є Григорій Козловський, відомий львівський бізнесмен, якому, зокрема, належать готелі «Гранд Готель» та «Святослав», а токож пивний ресторан «Королівська пивоварня».