Справу про вимагання $56 тисяч хабара головою та депутатом сільради відправили на дорозслідування

15 Січня 2015

Сільський голови Лисиничівської  сільської  ради Пустомитівського  району та депутат цієї ради, секретар постійної земельної комісії з питань землекористування та  управління  ресурсами вимагали від приватної особи $56100 хабара. Про це йдеться у постанові Шевченківського  районного суду Львова.

Згідно з версією обвинувачення, вони хотіли отримати ці гроші за винесення на розгляд сесії питання про надання ділянки площею 0,51 га для ведення особистого селянського господарства в межах села Підбірці Пустомитівського району та подальшу її передачу у власність .

29 березня 2012 року на сесія Лисиничівської сільської ради прийняла рішення про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення  ділянки. Наступного ж дня депутат повідомив приватну особу про це і повторно нагадав про необхідність передачі першої частини хабара – $40 тисяч.

За проханням підсудних гроші мав отримати касир ПАТ «Українська фінансова група», який не був в курсі справи. 2 квітня у приміщенні каси цієї компанії, яка розташована на площі Міцкевича, 6/7 у Львові, взяв ці гроші. У цей же день він мав їх передати, однак не встиг, оскільки його затримали працівники міліції.

Однак суд вирішив, що оскільки на досудовому слідстві обвинувачення було пред’явлено лише сільському голові, тому справу слід відправити на додаткове розслідування  прокурору  Львівської  області. З вироку випливає, що обвинувачення депутату не висували, оскільки він переніс «затяжний змішаний дисоціативний  розлад». Однак наразі він з нього вже повністю вийшов, а тому може постати перед судом.

Суд постановив залишити голові сільради запобіжний  захід – підписку  про  невиїзд   до  набрання  постановою  законної  сили. Запобіжний засіб депутату не обирали. Однак його помістили до Львівської  обласної клінічної психіатричної лікарні «для надання меддопомоги».

«Високий замок» повідомляв, що голову сільради звати Тарас Кіндрат. Депутат Павло Хомів, про якого йде мова у постанові, заявляв, що ця кримінальна справа є замовною. За його словами, психічний розлад у нього виник після побиття працівниками УДСБЕЗ.