ДАІ стала єдиним власником патенту на номерні знаки для автомобілів

15 Грудня 2014

Український інститут промислової власності вніс зміни до бази патентів на промислові зразки, згідно з якими відтепер єдиним власником патенту «знак номерний транспортних засобів» є Департамент ДАІ МВС України.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», спочатку власниками патенту був Департамент ДАІ і ТОВ «Голден флора», яке було створено лише 11 грудня 2013 року у місті Вишневе Київської області. Власниками фірми є троє невідомих раніше людей: Віктор Рівчаненко, Ельміра Салахатдінова і Світлана Халупко. Основний вид діяльності компанії – оброблення металів та нанесення на них покриття.

Після публікації матеріалу про власників патенту на номерні знаки Департамент ДАІ повідомив, що «Голден флора» безкоштовно передала ДАІ свою частку права власності на промисловий зразок.

«14 жовтня цього року до Державної служби інтелектуальної власності співвласниками патенту подано заяву стосовно публікації в офіційному бюлетені «Промислова власність» та внесення до Державного реєстру патентів України на промислові зразки відомостей про передачу права власності на промисловий зразок «знак номерний транспортних засобів» від ТОВ «Голден Флора» до Департаменту ДАІ МВС України», – повідомив Департамент ДАІ.

Свою співпрацю з приватною фірмою у ДАІ пояснили відсутністю спеціалістів у сфері інтелектуальної власності та патентування. Мовляв, ще 25 липня цього року між Департаментом ДАІ та ТОВ «Голден Флора» було укладено «угоду про співробітництво задля досягнення мети у створенні об’єкта інтелектуальної власності».