Суд продовжить розгляд справи про скасування приватизації Козловським кінотеатру “Київ”

08 Жовтня 2014

Вищий господарський суд України постановив відновити розгляд справи за позовом управління комунальної власності Львівської міськради до Держпідприємства кінотеатр “Київ” і ТОВ “Кінокомплекс-Київ” про скасування ухвали міськради про приватизацію приміщення кінотеатру.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, ТОВ “Кінокомплекс-Київ” у судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру “Київ” на проспекті Т.Г.Шевченка, 8. У кінці травня 2013 року депутати проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши “Кінокомплекс-Київ” як орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону.

Наразі в судах перебуває дві справи щодо приміщення кінотеатру:

1. Перший позов стосується претензій ТОВ “Кінокомплекс-Київ”, яке хоче, щоб управління комунального майна погодило оцінку приміщень кінотеатру і уклало договір купівлі-продажу цих 835,8 кв.м за 4 млн 867,4 тис. грн (5 824 грн/кв.м або приблизно – 450 дол./кв.м). У міськраді стверджують, що це надто дешево.

Дана справа нині перебуває в апеляційній інстанції. Суд призначив судову економічну експертизу документів. Зокрема, чи відповідають звіти про незалежну оцінку приміщення кінотеатру вимогам нацстандарту.

2. Другий позов подало управління комунального майна міськради про визнання недійсним орендного договору, визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради від 30 травня 2013року № 2356 “Про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу об’єкта комунальної власності на пр. Т. Г. Шевченка, 8”.

Госпсуд своєю ухвалою зупинив провадження у даній справі до набрання законної сили рішення суду у першій справі, де позивається “Кінокомплекс-Київ”.

Натомість 1 жовтня Вищий господарський суд постановив скасувати зупинку провадження і направив справу до господарського суду Львівської області для розгляду по суті.

Нагадаємо, що власниками ТОВ “Кінокомплекс-Київ” є Вікторія Свіщова (50%), донька президента львівського ватерпольного клубу “Динамо-Львів”, та Григорій Козловський, відомий львівський бізнесмен, якому, зокрема, належать готелі “Гранд Готель” та “Святослав”, а токож пивний ресторан “Королівська пивоварня”.

Серед видів діяльності ТОВ “Кінокомплекс-Київ” вказано розповсюдження і демонстрацію фільмів, діяльність барів та організацію азартних ігор.