Стрийський завод скупився на 11 млн грн у «кооперативу» свого директора та його впливових друзів

07 Жовтня 2014

ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» 25 вересня уклало угоду з ТОВ «Техінвестпостач» на придбання устаткування на 10,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

Замовлено рами бокові – 400 шт. і балки надресорні – 200 шт. Ціна за одиницю товару не оприлюднена.

«Техінвестпостач» раніше працювало у формі ЗАТ. Станом на 2008 рік акціонерами значились:

  • Василь Крупка, який сьогодні є заступником директора з капітального будівництва та матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укртрансгаз»;
  • Володимир Крупко, син екс-міністра Петра Крупка, котрий працював в урядах Юлії Тимошенко;
  • Анатолій Алєксєєнко, котрий з червня 2011 року і до сьогодні очолює ДП «Стрийський вагоноремонтний завод».

З листопада 2011 року ЗАТ «Техінвестпостач» було реорганізовано у ТОВ і оформлено на Євгенія Погребняка з села Чайки Київської області, якого за рік до того призначили керівником товариства.

У ВДЗ наявна інформацію про підряди «Техінвестпостачу» з 2008 року, більшість з яких отримані від ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» – 234,21 млн грн. і ПАТ «Укртрансгаз» та його філій – 106,72 млн грн.

Крім того, на Погребняка записано частку у ТОВ «ДМЗ «Карпати», де двома іншими засновниками є вінничанин Григорій Бевз і кіпрська компанія «Олегро ЛТД». Протягом 2012 року «ДМЗ «Карпати» отримав від Стрийського вагоноремонтного заводу підрядів на суму 25,10 млн грн.