Бродівські освітяни куплять вугілля у підприємця, пов’язаного з головою ЛОДА

05 Вересня 2014

Відділ освіти Бродівської РДА 28 серпня акцептував пропозицію приватного підприємця з Перемишлян Андрія Дмитріва на постачання вугілля на суму 514 тис. грн. Повідомляється у Віснику державних закупівель.

За ці кошти, згідно з документацією тендерних торгів, для шкіл Бродівського району закупили 670 тонн вугілля.

Приватний підприємець Дмитрів досі не перемагав у відкритих торгах. Але Андрій Дмитрів неодноразово брав участь у торгах, як представник ТОВ «Укр-Вуглепром». Його телефон, зазначений у Єдиному державному реєстрі та протоколі розкриття тендерних пропозицій у Бродах, співпадає з телефоном «Укр-Вуглепрому», який фірма протягом кількох років вказувала у тендерній документації.

А ТОВ «Укр-Вуглепром» – це підприємство, яке з 2010 року активно перемагає у державних тендерах на постачання вугілля для районних шкіл та лікарень, не лише у Львівський  області. Саме у 2010 році воно поміняло назву на чинну сьогодні, а от у 2007-2008 воно називалось ЗАТ «Західвугілля» і серед його засновників був Юрій Турянський, т.в.о. голови Львівської ОДА. У кінці 2008 року Турянський вийшов із засновників, передавши свою долю Вікторові Квятковському, який був директором у заснованих Турянським фірмах: «Реклама-Арт», «Юр-Груп», «Європейське місто».

З квітня 2012 року засновником і керівником «Укр-вуглепрому» є мешканець Перемишлян Михайло Баран. За інформацією нашого джерела, Михайло Баран пов’язаний родинними зв’язками з Юрієм Турянським. Утім, сам Михайло Баран сказав, що не знає, хто це такий.

Михайло Баран також сказав, що не знає працівника Андрія Дмитріва, хоча вже за його керівництва Дмитрів представляв інтереси його фірми «Укр-Вуглепром» на торгах.

До речі, комітет з конкурсних торгів відділу освіти Бродівської райдержадміністрації взагалі не мав би укладати угоду з підприємцем Андрієм Дмитрівим, оскільки, він не має права продавати вугілля – у підприємця відсутнє свідоцтво платника ПДВ. А згідно зі статтею 291 (п. 291.5)  Податкового кодексу України, юридична та фізична особа, яка займається видобутком та реалізацією корисних копалин не може бути платником єдиного податку, яким є ФОП Дмитрів А.В.

Юрія Турянського призначили тимчасово виконуючим обов’язки голови Львівської облдержадміністрації 14 серпня 2014 року.

Детальніше читайте (тут)