Рідна фірма Уварова не хоче платити пайовий внесок місту, яким він керує

04 Вересня 2014

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову ТОВ «Гал-Дім» до виконавчого комітету Винниківської міської ради щодо визнання частково недійсним пункту договору про пайову участь.

Згідно з рішенням суду, у березні 2014 року між «Гал-Дім» та виконкомом укладено договір про пайову участь будівництва житлового будинку по вул. Івасюка – Винна Гора у місті Винники. Договором передбачено, що «Гал-Дім» зобов’язане здійснити відрахування у створення і розвиток інженерно-транспортної  та соціальної інфраструктури міста шляхом сплати пайового внеску у розмірі 93,5 тис. грн.

«Гал-Дім» просив визнати недійсним пункт договору про сплату внеску. Зокрема, фірма послалась на норми закону, якими передбачено зменшення або відшкодування замовнику різниці між здійсненими витратами та розміром пайової участі замовника у розвитку інфраструктури населеного пункту. Так само, не враховано обставин звільнення їх від сплати пайового внеску згідно з Положенням про пайову участь замовників у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Винники.

Відповідно до Положення, замовники не сплачують пайового внеску у випадку, зокрема будівництва об’єктів інженерного забезпечення, енергозбереження та енергопостачання: насосних станцій та теплових мереж, бойлерних, котелень, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів, підстанцій, газових розподільчих пунктів, ліній електропередач за умови передачі їх у власність територіальної громади міста Винники.

Утім суд з’ясував, що «Гал-Дім» не будує таких об’єктів. Окрім того, сторони в угоді встановили обов’язок фірми сплатити пайовий внесок. За таких причин суд відмовив у задоволенні позову ТОВ «Гал-Дім».

У 2008 році співвласником ТОВ «Гал-Дім» став екс-регіонал Сергій Уваров, голова Винниківської міськради (2002-2006 рр, з 2010 року і до нині). У 2011 році Сергія Уварова у «Гал-Домі» замінила його дружина Уляна. Нині власником є Андрій Чорний, відомий як керівник Личаківської районної в м. Львові організації Партії регіонів.