Прокуратура виганяє МАФ «Інтерпресу» з орендованої ділянки

04 Вересня 2014

ТОВ «Інтерпрес» зобов’язане звільнити земельну ділянку площею 0,0016 га, яка знаходиться по вул. Пасічній (кінцева зупинка трамвая №2) у Львові шляхом демонтажу встановленої в її межах малої архітектурної форми. Так вирішив Господарський суд Львівської області.

Згідно з рішенням суду, у кінці 2009 року Львівська міська рада надала ТОВ «Інтерпрес» в оренду ділянку на вул. Пасічній, 22 для обслуговування малої архітектурної форми. У листопаді 2012 році договір оренди продовжили до 15 грудня 2016 року.

Утім у 2013 році Державна інспекція сільського господарства у Львівській області провела перевірку і з’ясувала, що земельна ділянка, яка надана «Інтерпресу» в оренду, входить в межі земельної ділянки пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Личаківський парк». Межі парку затвердили у березні 2012 року.

Прокурор заявив, що земля, на якій встановили МАФ, не вилучалась з земель парку. Такого рішення не приймала Львівська міська рада, а ЛКП «Зелений Львів» не надав згоди на вилучення. Окрім того, з 2013 року передбачено обов’язкову державну реєстрацію договорів оренди землі, як умову набрання ними чинності, утім ні договір оренди землі між ЛМР та «Інтерпресом», ні додаткова угода не були зареєстровані.

Суд встановив, що прокурор надав суду технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку ЛКП «Зелений Львів» Парк «Личаківський», однак, вказана технічна документація не затверджена ЛМР та не видано держаний акт на право постійного користування.

Водночас суд підтримав прокурора в тому, що договір оренди та додаткова угода не пройшли державної реєстрації, а відтак є неукладеними.

На підставі цього суд вирішив, що МАФ не обхідно забрати із землі. «Інтерпрес» повинен провести демонтаж власним коштом.

Власниками ТОВ «Інтерпрес» є Роман Чміль (30%) і ТОВ «Експрес Мультимедіа Груп» (70%), засноване ТОВ «Експрес ТБ Груп», яке належить Миколі Коману (9,9%) та Ігорю Починку (90,1%).