Генпрокуратура ніколи не порушувала кримінальну справу проти “кривдників” Пісного

27 Травня 2014

Як стало відомо «Н.Г.Львів», заява Василя Пісного про те, що працівники відділу внутрішньої безпеки, які посадили його в СІЗО на 5 місяців, були притягнені до відповідальності за перевищення повноважень, не відповідає дійсності.

Ми отримали відповідь на наш запит від Генпрокуратури, в якому зазначено, що кримінальної справи за скаргою Василя Пісного ніколи не порушували. «У книзі обліку кримінальних справ, порушених працівниками Генеральної прокуратури України, відсутні відомості про присвоєння номера кримінальній справі за вказаними в інформаційному запиті підставами. З огляду на те, що в запиті йдеться про події, що могли мати місце понад 16 років назад, надати інформацію в більшому обсязі немає можливості», – офіційно відповіли нам.

Нагадаємо, Василь Пісний в інтерв’ю «Львівському порталу» заявив , що кримінальна справа, що була відкрита проти нього у 1995 році, сфабрикована працівниками управління внутрішньої безпеки у Львівській області. «Щодо працівників внутрішньої безпеки, які сфабрикували справу на мене, відкрили кримінальну справу і притягнули до відповідальності», — сказав він.

Пісний справді звертався до Генпрокуратури зі скаргою на дії працівників внутрішньої безпеки.  22 травня 1996 року начальник управління нагляду за слідством в органах прокуратури Цереленко, відповів скаржникові, що його звернення розглянуто і правомірність чи неправомірність дій правоохоронців  «…буде перевірена в ході розслідування кримінальної справи, що порушена Генеральною прокуратурою України за фактами зловживання службовим станом  посадовими особами відділу внутрішньої безпеки..».

Але, виглядає на те, що справа так і не була порушена. У всякому випадку її не знайшли ні в архівах прокуратури,  ні в архівах МВС, куди скеровували наш запит працівники прокуратури.

Нагадаємо, керівник департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний звернувся до суду з вимогою спростувати і видалити з сайту ZAXID.NET статтю «З економічною злочинністю в Україні боротиметься «Антибіотик»» та статтю «Мілйони Василя Пісного» з сайту “Наші гроші. Львів”. Пісний також вимагає стягнути з авторів статті 100 тис. грн. Чергове слухання відбудеться сьогодні 27 травня у Франківському районні суді міста Львова.