Дружина Уварова та її партнери з Москви засмітили землі у Винниках

14 Травня 2014

ТОВ “Компанія “Данило Галицький” виплатить 53,3 тис. грн шкоди, завданої засміченням земель внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 6 травня 2014 року.

У рішенні вказано, що у лютому-березні минулого року екологічна інспекція проводила планову перевірку на ділянках “Компанії “Данило Галицький” у Винниках, на вул. Шевченка, 1д (0,7721 га у власності, ще 2,2847 га орендованих у Винниківської міськради). Фірма за цією адресою має завод по виробництву харчових продуктів. Під час обстеження виявлено два факти засмічення, а саме відходами переробки сої площею 49 кв. м та побутовими відходами площею 18 кв. м.

Інспектор за нанесену шкоду нарахував 53,3 тис. грн штрафу, утім на момент прийняття рішення компанія не надала доказів оплати.

У рішенні також повідомляється, що компанія повідомляла екоінспекцію листом про усунення засмічення.

Власниками ТОВ “Компанія “Данило Галицький” є московське ТОВ “Макрус” (2,4%) та ПП “Паладіум Люкс”, власником якого є Уляна Уварова, дружина Сергія Уварова, голови Винниківської міськради.