“Львівводоканал” досі не віддав 6 мільйонів фірмі синів екс-керівника “Енергоатому”, бо казначейство блокує гроші

30 Квітня 2014

ЛКП “Львівводоканал” позивається до Управління державної казначейської служби України у Личаківському районі м. Львова, аби суд зобовязав казначейство перерахувати близько 6 млн грн бюджетних коштів на рахунок ТОВ “Ротенбергер-Центр“. Цій фірмі водоканал винен гроші ще з минулого року. Про це стало відомо з постанови Львівського апеляційного господарського суду від 23 квітня 2014 року.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, в січні 2013 року ЛКП “Львівводоканал” за результатами відкритих торгів підписав договір з “Ротенбергер-Центр” на купівлю двох спеціалізованих автомобілів: вантажо-пасажирського автомобіля з лабораторією за 1,47 млн грн та спеціального комбінованого каналопромивного та мулососного автомобіля-цистерну за 4,5 млн грн. У жовтні 2013 спецтехніка почала працювати в місті.

Закупівля була здійснена за кошти державного бюджету і оплатити придбану техніку повинні були протягом 30 днів з моменту її передачі. Згідно з матеріалами рішення Господарського суду Львівської області, заборгованість виникла у зв’язку з бездіяльністю Державної казначейської служби України. У лютому 2014 року суд зобов’язав комунальне підприємство сплатити заборгованість за два спецавтомобілі. Окрім суми основного боргу у розмірі 5,96 млн грн, ЛКП повинне було сплатити також 200 тис. грн пені. 47 тис. грн 3% річних та 35,8 тис. грн інфляційних витрат.

Утім “Львівводоканал” подав апеляційну скаргу, в якій просив зменшити штрафні санкції. Суд 23 квітня 2014 року зменшив розмір пені з 200 тис. грн до 50 тис. грн, утім інфляційні втрати та 3% річних залишив.

Засновниками ТОВ «Ротенбергер-Центр» є Роман Романов (25%), Максим Щекін (25%) та ТОВ ВКП «Еско» (50%). В свою чергу «Еско» це підприємство зі статутним фондом у 375 грн, засновниками якого є Ігор Болдишев, Світлана Тімінська, а також Марат та Максим Нігматулліни, сини Нура Нігматулліна, колишнього президента НАЕК «Енергоатом», який був звільнений з посади через нецільове використання коштів. Сьогодні «Еско» досить активно виграє тендери на закупівлю обладнання для українських атомних станцій.