Міськрада розмістила соціальну рекламу від імені Небесної сотні на біґбордах російської компанії

Управління інформаційної політики Львівської міськради розмістило 40 площин соціальної реклами “Ми загинули заради кращої України” на біґбордах російської компанії “Gallery” (ТОВ “Октагон-Аутдор”). Про це сьогодні повідомляє газета “Ратуша”.

Рекламу розмістили терміном на один місяць — з 7 березня по 7 квітня. З біґбордів львів’ян закликають будувати кращу Україну, де не буде хабарів, корупції, всі паркуватимуться в належних місцях тощо. Як повідомляє видання, у разі розміщення такої реклами, оператор не сплачує орендну плату за ту площу, де висить “соціалка” (приблизно 900 гривень на місяць за один борд). Визнати рекламу “соціальною” може лише рішення виконкому міської ради. У цьому разі всю соціальну рекламу віддали лише одній фірмі — “Gallery”.

У міськраді пояснюють вибір тим, що ТОВ “Октагон-Аутдор” змогли зробити рекламу оперативно та ще й надрукували зображення за власні кошти.

Російська компанія-оператор ринку зовнішньої реклами «Gallery», що є другим оператором зовнішньої реклами в РФ за кількістю поверхонь, володіє мережею в 36 тис. рекламних поверхонь в 75 містах Росії. На ринку зовнішньої реклами України працює з жовтня 2007 року. За результатами 2012 року оборот компанії склав 177 млн дол США.

Від “Н.Г. Львів”: офіційно засновником ТОВ “Октагон-Аутдор” є кіпрська компанія “Радіодепот Лімітед”, яка також володіє українськими ТОВ “Екосвіт Плюс”, ТОВ “Кінопрем’єр Реклама”, ТОВ “Екосвіт”.