Дубневичі через суд намагаються повернути 9 мільйонів боргу

02 Квітня 2014

Господарський суд Житомирської області вирішив стягнути з ПАТ “Коростенський завод залізобетонних шпал” на користь ТОВ “Корпорація КРТ” понад 9 млн грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про борг заводу перед “Корпорацією КРТ” за договором від 2012 року. Як відомо, Коростенський завод один із кількох, які давали багатомільйонні замовлення на анкери закладні “Корпорації КРТ”.

У рішенні суду повідомляється, що товариство поставило заводу продукції на загальну суму 9 млн 860,4 тис. грн, однак отримало не всі кошти. Завод заборгував понад 8,6 млн грн.

Коростенський завод залізобетонних шпал” у зв’язку зі значним спадом виробництва попросив зменшити розмір неустойки, яку доведеться платити “Корпорації КРТ”. Однак суд також взяв до уваги позицію “Корпорації КРТ”, яка скоротила 394 штатні одиниці з 820-ти через неможливість розрахуватися по заробітній платі.

Відтак завод також виплатить 194,5 тис. грн пені, 112,2 тис. грн – 3% річних, 8,6 тис. грн інфляційних нарахувань, 68,7 тис. грн судового збору.

ТОВ “Корпорація КРТ” зареєстрували у серпні 2011-го. Власник – ТОВ “АПП “Львівське”, яке належить братам Ярославу Дубневичу, народному депутату України від “Удару”, та Богдану Дубневичу, депутату Львівської облради. За підрахунками “Н.Г. Львів”, “Корпорація КРТ” у 2012 році перемогла у тендерах на 241 млн 623,6 тис. грн.