Миколаївська міськрада виплатить приватній фірмі 100 тисяч гривень за документи, яких немає

28 Березня 2014

Господарський суд Львівської області зобов’язав Миколаївську міську раду (Львівська область) виплатити заборгованість у розмірі 80,5 тис. грн приватному підприємству «Центр ринкових досліджень» за підготовку документів для продажу земельної ділянки на розміром 36 соток на аукціоні, який мав відбутися ще у 2010 році.

Окрім основного боргу, міськрада сплатить також пеню, інфляційні втрати та судовий збір, що в сумі становить 99,9 тис. грн. При цьому самих документів у мерії не збереглось, а крім того, вони вже не актуальні.  Вражає також сума винагороди.

Згідно з матеріалами справи, угода між мерією Миколаєва та ПП «Центр ринкових досліджень» була укладена 30 грудня 2008 року. Згідно з нею, підприємство повинно було підготувати документи для продажу на аукціоні земельної ділянки площею 0,36 га в місті Миколаїв в кварталі забудови вул. Львівська – пр. Грушевського під будівництво багатоповерхового житлового будинку. 28 вересня 2010 року було підписано акт приймання-передачі наданих послуг.

Юристи мерії засвідчили в суді, що в міській раді на сьогодні немає жодного примірника оригіналу відповідного договору, а також підготовленої документації для продажу земельної ділянки на аукціоні в зв’язку із зміною керівництва.  Проте суд прийняв рішення на підставі наявних документів у іншої сторони і задовольнив позов підприємства, зобов’язавши мерію виплатити заборгованість.

Угоду підписував колишній міський голова Богдан Гук, який на сьогодні мешкає за межами України і не брав участь у розгляді справи. Можливо, саме він міг би пояснити розмір винагороди для «Центру ринкових досліджень». Представники підприємства, за словами юриста миколаївської мерії, обґрунтували більшу ціну на свої послуги тим, що вони займались «погодженням документації». Йдеться про підписи профільних комісій.