Прокуратура відсудила склад у депутата Миколаївської райради

25 Березня 2014

Господарський суд Львівської області вирішив витребувати приміщення складу з незаконного володіння ПАТ “Миколаївське АТП” та визнати власником державу в особі Регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській області.

У рішенні повідомляється, що приміщення має площу 65, 8 кв. м, розташоване на вул. Лисенка, 37в у Миколаєві Львівської області. Цей склад НЗ МТО (недоторканий запас матеріально-технічного забепечення) є об’єктом цивільної оборони. Він не увійшов до статутного капіталу ВАТ “Миколаївське АТП-24665” (тепер ПАТ “Миколаївське АТП”) у процесі приватизації. Це вказано у відповідному описі від 1 жовтня 1995 року. Утім склад перебував на балансі АТП, на збереженні.

Утім в 2007 році на підставі рішення виконкому Миколаївської міської ради № 428 дане приміщення як частина матеріального складу загальною площею 814, 4 кв. м був зареєстрований на праві приватної власності за ВАТ “Миколаївське АТП-24665” в цілому.

У 2011 році фонд держмайна вирішити продати склад НЗ МТО на аукціоні. До АТП зверталися, щоб впорядкувати реєстрацію на це майно, утім звернення залишилося без відповіді. Миколаївський міжрайонний прокурор звернувся до суду, аби повернути склад. Суд задовольнив позов повністю.

Згідно зі SMIDA, 12,26% ПАТ “Миколаївське АТП” належить ТОВ Інвестиційна компанія “Українські інвестиції”, 68,9 % – Василю Созонику, депутату Миколаївської райради.