«Збиранка» відсудила 300 тисяч у московського прибиральника Львова

26 Лютого 2014

Господарський суд Львівської області зобов’язав СП ТОВ «КОМ-ЕКО-Львів» сплатити заборгованість у розмірі 304,2 тис. грн перед ЛКП «Збиранка» за захороненню сміття на міському полігоні твердих побутових відходів. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Взявши до уваги «важке матеріальне становище» підприємства, суд дозволив сплатити борг протягом 18 місяців рівними платежами по 20 тис грн. На сьогодні тариф на вивіз сміття становить 7 грн у Львові і 1,8 грн для мешканців сільської місцевості. За інформацією ЛОДА кожен мешканець Львівської області продукує в середньому 250-300 кг сміття на рік. Львів платить 75 млн грн в рік за вивезення сміття і ще 9 млн за його утилізацію на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Засновниками «КОМ-ЕКО-Львів», за даними Єдиного державного реєстру, є киянин Павло Дубовий (він також є співзасновником Благодійного екологічного фонду «Віталонга») та Кірім Саприкін, мешканець Москви (Росія). До 2010 року серед засновників підприємства була Галина Сеник, дружина Мирослава Сеника, екс-голови Львівської обласної ради(2006-2010 рр.). Протягом 2003-2004 років він був керівником цього підприємства.