Друзі Івченка отримають від мостиських освітян 900 тисяч

05 Лютого 2014

Відділ освіти Мостиської районної державної адміністрації за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовив постачання пари та гарячої води у ТОВ “Львівські теплові мережі” на 900 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обгрунтуванні закупівлі вказано, що “вищезгадана організація займає монопольне становище на ринку постачання пари та гарячої води за регульованим тарифом в межах міста Мостиська”.

Мостиське ТОВ “Львівські теплові мережі” створено лише у черні 2013 року. Розмір статутного капіталу — одна тисяча гривень.

Власниками є Олександр та Тетяна Бублики, батьки Дмитра Бублика, екс-керівника дочірнього підприємства “Газ-тепло” НАК “Нафтогаз України”. Дмитро Бублик став відомим у 2006 році завдяки скандалу навколо мерседесунашоукраїнця Олексія Івченка, тодішнього голови правління НАК “Нафтогаз Україна”. За інформацією “УП”, Дмитро Бублик є другом і компаньйоном Юрія Панюки, племінника Івченка.

Окрім цієї закупівлі “Львівські теплові мережі” засвітилися у Віснику держзакупівель ще двічі. У січні 2014-го Мостиська комунальна центральна районна лікарня замовила у фірми послуги з теплопостачання на майже 918,4 тис. грн, а Навчально-спортивна база літніх видів спорту Міністерства оборони України – на 11 млн 265,4 тис. грн. В усіх випадках – за процедурою закупівлі в одного учасника.