У комбінату Коломойського Фонд держмайна забирає протирадіаційні укриття та сховища

13 Грудня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив визнати за державою в особі Регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській області право власності на три протирадіаційних укриття та два сховища. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Позов було подано до ВАТ “Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”. Під час приватизації комбінату за товариством було зареєстровано право власності на увесь цілісний майновий комплекс, включно з об’єктами цивільної оборони. Вартість об’єктів цивільної оборони не увійшла до вартості майна, що підлягало приватизації. Відтак, акції на вартість цього майна не випускались та при створенні товариства викуплені не були. За таких обставин не викупленим залишилось й спірне майно, оскільки його вартість не була компенсована.

Законом України “Про приватизацію майна державних підприємств” в редакції, що діяла на момент створення (приватизації) ВАТ “Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, визначено, що приватизації не підлягають об’єкти державної власності, необхідні для виконання державою своїх функцій.

За таких умов суд вирішив позов задовольнити. Відтак Фонд держмайна буде розпоряджатися протирадіаційними укриттями в підвалі будівлі адмінбудинку, в підвалі виробничої будівлі паперової фабрики № 1, в підвалі будівлі виробничої з адміністративними приміщеннями цеху деревинної маси, а також двома протирадіаційними сховищами, кожне з яких на 500 місць.

Офіційними власниками ВАТ “Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, за даними SMIDA за другий квартал 2013 року, є Garelio traiding LTD (Віргінські острови), Valtino Continental S.A. (Віргінські острови), Melford traiding LTD (Беліз) та ТОВ “Компанія з управління активами “Сварог ессет менеджмент”. За повідомленнями ЗМІ, комбінат входить до концерну “Основа”, який контролюється групою “Приват”.