Мерія віддала прокуратурі приміщення площею шістсот метрів в безоплатну оренду на п’ятдесят років

05 Грудня 2013

Депутати міської ради проголосували за ухвалу про надання Прокуратурі Львівської області приміщення на вулиці Городоцькій, 16 загальною площею 589,2 кв.м для службових потреб на умовах позички терміном на 50 років.

Договір на умовах позички означає, що одна сторона безоплатно передає другій стороні річ для користування протягом встановленого терміну. Такий договір є безоплатним. Безоплатність може випливати з суті взаємовідносин сторін, зокрема якщо і раніше вони мали безоплатний характер.

Взаємовідносини між прокуратурою та львівською мерію раніше не були зовсім безоплатними. На Городоцькій, 16 Прокуратура Львівської області розташована ще з квітня 2009 року. Проте в оренді мала лише два невеликих приміщення загальною площею 59,5 кв. м на другому поверсі. Згідно з умовами оренди, платили в міський бюджет 1 грн за 1 кв.м. Тобто загалом місто отримало 3,3 тис. грн. Тепер протягом шести місяців управління комунальної власності департаменту економічної політики повинно укласти новий договір.

За інформацією Юрія Гусака, юриста управління комунальної власності, на підставах договору позички приміщення у Львові орендують, зокрема, суди і Національна наукова бібліотека ім. В.Стефаника.