“Львівська політехніка” замість того, щоб вдруге провести повноцінний тендер таки закупилася в улюбленої фірми

29 Листопада 2013

Національний університет “Львівська політехніка” за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовила два газових котли та обладнання до них у ТзОВ “Тіва Україна” за 4,5 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обгрунтуванні закупівлі в одного учасника вказано, що “Львівська політехніка” у червні оголосила торги на закупівлю цих котлів, однак до оцінки було допущено лише одного учасника. За таких умов тендер довелося відмінити. Далі комітет з конкурсних торгів вказує на те, що повторна процедура закупівлі зайняла б орієнтовно 2,5 місяці, а у них є нагальна потреба для закупівлі. Окрім того, “враховуючи те, що технічним умовам відповідає тільки обладнання виробника VIESSMANN, було прийнято рішення про проведення процедури закупівлі в одного учасника”, – сказано в обгрунтуванні.

Зазначимо, що рішення про відміну торгів було прийнято у серпні 2013 року, відтак до листопада було вдосталь часу для проведення повторного тендеру. Окрім того, згідно з інформацією сайту VIESSMANN в Україні, є їх представництво у Львівській області, а також 5 авторизованих сервісних партнерів.

У вересні 2013 року “Львівська політехніка” вже спробувала придбати котли та обладнання до них у ТОВ “Тіва Україна” за процедурою закупівлі в одного учасника. Але Міністерство економічного розвитку і торгівлі проаналізувало закупівлю й подало негативні висновки. Згідно з результатами перевірки, процедура закупівлі в одного учасника застосована без наявності відповідних для цього умов. Зокрема, протокол засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій не містить підпису голови комісії та не затверджений головою ЛОДА. А “надані копії документів не містять документального підтвердження наявності обставин, що унеможливили проведення конкурсних торгів”.

ТОВ “Тіва Україна” зареєстровано у другій половині 2012 року. Згідно з Вісником держзакупівель, жодних тендерів до цього не вигравало. Власниками є Борис Богдан та Іванух Тарас.