Ахметівське “ДТЕК Західенерго” заборгувало комунальному підприємству третину мільйона

14 Листопада 2013

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ПАТ “ДТЕК Західенерго” на користь Львівського міського комунального підприємства “Львівтеплоенерго” 304,2 тис. грн відшкодування витрат на сплату земельного податку. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У травні 2005 року “Львівтеплоенерго” та ВАТ “Західенерго” (правонаступником якого є ПАТ “ДТЕК Західенерго”) укладено договір. Згідно з ним комунальне підприємство постійно сплачує земельний податок за земельну ділянку площею 9730 кв.м, на якій розміщено об’єкти відокремленого підрозділу ВАТ “Західенерго” “Галременерго”, а “Західенерго” відшкодовує витрати, понесені ЛКП за сплату земельного податку.

До матеріалів справи “Львівтеплоенерго” додало рахунки за період з травня по грудень 2012 року, а також платіжні доручення за період з лютого 2012 року по січень 2013 року, якими ЛКП виставляло до оплати “ДТЕК Західенерго” суми відшкодування витрат на оплату земельного податку та сплачувало вказані витрати до місцевого бюджету Сихівського району міста Львова.

“ДТЕК Західенерго” мотивувало свою відмову в оплаті тим, що ухвалами Львівської міськради від 10.03.2011 року №239 та від 39.12.2011 року №1065 їх було звільнено від сплати податку за земельні ділянки в частині платежів за ділянки, що використовуються ними за цільовим призначенням.

Утім звільнення від сплати земельного податку, встановлене цими ухвалами, стосується лише тих земельних ділянок, якими фактично користується ЛКП “Львівтеплоенерго” та не поширюється на ділянку площею 9730 м кв., на якій розміщено будівлі “ДТЕК Західенерго”.

Відтак суддя вирішив, що “ДТЕК Західенерго” таки має сплатити відшкодування витрат на сплату земельного податку.