Міськрада виплатить приватній фірмі 100 тисяч гривень, бо третій рік не може розрахуватися за проект реконструкції

03 Жовтня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з управління капітального будівництва Львівської міської ради на користь ПП “Львівкомундорпроект” понад 2 млн грн боргу. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, три роки тому міськрада замовила в цієї фірми виконання проектно-вишукувальних робіт, зокрема виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту “Реконструкція вулиці Шевченка” (від вулиці Винниця до межі міста). Вартість договору – 2 млн 69,7 тис. грн.

Міськрада підписала лише перший акт на суму 773,7 тис. грн, оплату згідно з ним не здійснила. Відтак “Львівкомундорпроект” взагалі не отримав грошей за роботу, хоча виготовлена ними проектно-кошторисна документація отримала позитивний висновок екпертизи. Приватне підприємство нагадувало про борг управлінню капітального будівництва кілька разів, однак отримало відповідь, що з ними розрахуються по мірі надходження коштів.

Так як міськрада протермінувала виплату грошей, то окрім боргу має заплатити ще 102 тис. грн 3% річних. Також “Львівкомундорпроект” має отримати 43,4 тис. грн відшкодування за сплачений судовий збір.