Єрмак з партнерами розіграли ще 8 мільйонів на школу на Сколівщині

24 Вересня 2013

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації за результатами відкритих торгів замовило будівництво середньої загальноосвітньої школи на 250 місць в селі Волосянка Сколівського району у Західно-українського будівельно-ремонтного акціонерного товариства (ЗАТ “ЗУБР Лтд”) за 7 млн 982,4 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

У вартість входять не лише будівельні роботи, а й закупівля меблів, обладнання, кухонної техніки. Також включено озеленення території. Роботи планують завершити у грудні 2014 року.

Останні дані про “Зубр Лтд” на SMIDA датовані 2008 роком, інформація про власників компанії відсутня. Незмінним директором фірми упродовж п’ятнадцяти років є Михайло Єрмак.

Окрім “Зубр-ЛТД” у торгах брало участь приватне підприємство ВКФ “Злагода”, однак його пропозиція була дорожчою на 109 тис. грн. Як вже повідомляли “Наші гроші”, “Злагода” була єдиним конкурентом “Зубр Лтд” під час закупівлі послуг з будівництва школи в селі Чишки Пустомитівського району у серпні цього року. Тоді переможцем також стало “Зубр Лтд”.

Злагода” – це фірма зі статутним капіталом 3 тисячі гривень, заснована у 2007 році Лесею Гузар і Юлією Гузар. Остання зареєстрована за однією адресою з Володимиром Гузаром, директором та співвласником ще однієї фірми – ТОВ “Дідал”. Партнером Гусара у цій фірмі виступає Єрмак.

У 2011 році другим співвласником “Злагоди” замість Юлії Гузар стає директор фірми – Тарас Кузіль. Раніше він також працював на Єрмака, а саме очолював ще дві засновані ним фірми: ТОВ “Ліас-Україна”, а також ТОВ “Будомекс-Україна”, де партнером Єрмака є Іван Школик, відомий як начальник одного з відділів контролю за забудовою Львівської Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, у серпні 2007 року дві фірми Михайла Єрмака стали відомі у Львові завдяки махінаціям на будівельному тендері на реконструкцію дитсадка № 184 очікуваною вартістю 4,60 млн грн. Перевіркою Тендерної палати України було виявлено, що на участь у тендері подали заявки пов’язані особи: вищезгадане ТОВ “Дідал” і ПП “Зубр”, співвласником першого і власником другого був Михайло Єрмак. Усупереч тендерному законодавству Управління капітального будівництва Львівської міськради допустило до оцінки тендерні пропозиції обох учасників. В результаті конкурс виграв “Зубр”.