Суд дозволив “Арені Львів” виплатити півмільйона боргу за електроенергію до кінця жовтня

22 Липня 2013

Господарський суд Львівської області 17 липня 2013 року вирішив стягнути з Державного підприємства «Арена Львів» на користь ПАТ «Львівобленерго» 518,5 тис. грн боргу за електроенергію. Також стадіон винен 3% річних в сумі 5,1 тис. грн та 13,9 тис. грн судового збору. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Обленерго звернулося до суду через борг у 688,9 тис. грн, утім 17 липня “Арена Львів” повернула 170,4 тис. грн. У суді представник ДП “Арена Львів” пояснив, що через складний фінансовий стан підприємство не має змоги погасити всю суму боргу одразу. Зокрема, він зазначив, що їх підприємство створене в листопаді 2012 року на основі завершеної та зданої в експлуатацію 1-ої черги будівництва стадіону “Арена Львів” і об’єкт ще не працює на повну потужність.

Враховуючи важливість зазначеної спортивної споруди міста Львова, що забезпечила успішне проведення міжнародного заходу Євро 2012 та продовжує здійснювати спортивні та видовищні заходи, ДП “Арена Львів” розраховує на дотацію з Державного бюджету у другій половині 2013 року”, – сказано у рішенні суду. На підставі цього суддя вирішив дозволити відстрочити оплату заборгованості до 31 жовтня 2013 року.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, у червні цього року “Укртелеком” відсудив у “Арени Львів” 62,5 тис. грн боргу за телекомунікаційні послуги.