Один з братів – «винахідників» Голіусових виявився лихварем, який не сплачує штрафи

11 Липня 2013

Львівський апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу ПТ «Ломбард «Аверс» і залишив в силі рішення попередньої інстанції, згідно з яким дане підприємство повинно сплатити на користь комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» штраф в розмірі 3 060 гривень за демонтаж незаконно розміщеної рекламної конструкції.  

Штраф начебто дрібний, але «Н.Г. Львів» ніколи не приховувало своєї цікавості до діяльності львівських «винахідників». За нашими спостереженнями, вони давно нічого не патентували. А сфера їх діяльності залишалась фактично невідомою. Пролила світло на це питання інформація з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як виявилось, один з видів діяльності Дмитра Голіусова, власника патенту на планшетний комп’ютер, –  лихварство. Він є співвласником повного товариства «Ломбард «Аверс» (ПП «Вольта» і Компанія). Підприємство має солідний уставний фонд – 950 тис. грн,  з яких Дмитрові належать 95 %.

Свою діяльність провадить на вул. Володимира Великого 105а. Саме тут, над входом до приміщення була вивіска, як її трактує фірма, або ж незаконно розміщена рекламна конструкція, як стверджують комунальники. «Адміністративно-технічне управління» демонтувало вивіску, оскільки підприємство відмовилось це робити добровільно, і вимагає 3 тисячі гривень за роботу. Господарський суд Львівської області 14 травня 2013 року підтримав комунальників і визнав штраф законним. Апеляційний суд підтвердив це рішення 4 липня і відхилив скаргу «Ломбарду «Аверс».