Прокуратура “програла” на користь приватної фірми п’ять гектарів лісу в Брюховичах

05 Липня 2013

ТОВ “Самгородок” залишиться власником двох ділянок у Брюховичах площею 4,5363 та 0,4337 га, які були придбані товариством у скандального “Новобуддизайну”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про рекреаційні землі, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у місцевого лісництва, і у 2008 році продала ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”. Ці компанії перед ліквідацією перепродали землю далі. Зокрема, ТОВ “Самгородок” придбало дві ділянки загальною площею 4,97 га.

Прокурору Шевченківського району Львова вдалося виграти у суді першої інстанції. Господарський суд Львівської області визнав недійсними державні акти на право власності на дані земельні ділянки та витребував їх розпорядження держави. Утім 25 червня 2013 року “Самгородок” виграв апеляцію на це рішення.

Львівський апеляційний господарський суд дійшов до висновку, що неможливо визнати недійсним державний акт, не визнавши недійсним правову підставу його видачі. Господарський суд Львівської області визнав недійсними держакти, натомість припинив провадження в частині визнання недійсними договорів купівлі-продажу земельних ділянок. Отже, мало місце порушення норм матеріального права.

Як повідомляли “Наші гроші. Львів”, нещодавно прокуратурі також не вдалося відвоювати ще дві ділянки у цій справі. Одна, площею 4,23 га, була перепродана ТОВ “СервісПет”, друга, площею 1,1248 га – ТОВ “Лазурит-007”.