Перехрестя вулиць Стрийська-Наукова будуть реконструювати за майже 8 мільйонів гривень

03 Липня 2013

Управління капітального будівництва Львівської міськради замовило реконструкцію перехрестя вулиць Стрийська – Наукова – Хуторівка. Ці роботи за 7,9 мільйонів гривень виконає ТДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65». Джерела фінансування – кошти міського та державного бюджетів. Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

Як розповів «Н.Г. Львів» Володимир  Кметик, начальник відділу планування та інженерії УКБ роботи розпочнуться вже через тиждень-два. Більш точної дати він назвати не може, оскільки затримка відбувається з вини казначейства, і коли надійдуть кошти наразі невідомо.

Реконструкція перехрестя передбачає розширення смуг правостороннього з’їзду і побудову окремих дугоподібних з’їздів з вулиці Наукової на вулицю Стрийську; з вулиці Стрийської на вулицю Хуторівка. Це дозволить розвантажити перехрестя, насамперед від транзитного транспорту. У мерії не відмовились остаточно від побудови тут дворівневої розв’язки, яку планували побудувати до Євро-2012, проте її орієнтовна вартість 700 млн грн, відтак наразі місто може дозволити побудову її незначної частини.

Планується, що до кінця цього року об’їзд буде побудований лише зі сторони Наукової. Роботи на протилежній стороні повинні розпочатися у 2014-му. Тоді будуть знесені малі архітектурні форми, що розташовані обабіч вулиці – у документації  конкурсних торгів передбачені кошти на знесення кіосків. За словами Кметика, жодних незручностей для руху транспорту плановані роботи не створять.

Львівське «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65» є майже родинним підприємством – серед його 20-ти засновників три родини – Шевченки, Магери та Манили. Проте найбільшими частками володіють лучанин Олег Булига та львів’янин Юрій Сворень. Підприємство у Львові відоме, лише цього року воно перемогло у 5 тендерах від львівської мерії.