“Ветеринарне” управління докупило вакцин на 4 мільйони у “сімейної” фірми керівника держпідприємства

30 Травня 2013

Головне управління ветеринарної медицини у Львівській області за процедурою закупівлі в одного учасника замовило вакцини на 3 млн 772 тис. грн у ТОВ “Укрветпромпостач”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Йдеться про 317,5 тис. доз вакцини рекомбінантної антирабічної для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин Броварабіс V-RG, Brovarabies V-RG. В обгрунтуванні закупівлі в одного часника вказано, що єдиним виробником та постачальником в Україні вакцини на основі штаму V-RG на сьогодні є ТОВ “Укрветпромпостач”. Окрім цієї фірми єдиним зареєстрованим виробником вакцини в Україні є ВАТ “Запоріжзооветпромпостач” (тепер ПАТ), однак ця фірма так і не почала виробляти препарат “у зв’язку з економічним станом підприємства”.

Це вже друга закупівля даних вакцин Головним управлінням ветеринарної медицини у Львівській області цього року. Два тижні тому придбали рівно стільки ж доз вакцини за однаковою ціною. Постачальником також було обрано “Укрветпромпостач”.

Як повідомляли “Наші гроші”, засновниками фірми “Укрветпромпостач” є низка фізосіб, 59% статутного капіталу належить Олені Солодковій. Фірма існує з 2001 року, і весь цей час зареєстрована за тією ж адресою, де колись знаходилося однойменне державне підприємство “Укрветпромпостач” – у Броварах, на вул. Будьонного, 23а.

Ця державна компанія раніше перебувала у структурі МінАПК, поки в 2006 році її не реорганізували в ДП “Центр по забезпеченню протиепізоотичної роботи”. У 2001-2003 роках держпідприємство і саме входило до складу засновників своєї приватної тезки. Керівником ДП в 2002-2006 роках був Володимир Солодчук, на той час зареєстрований з вищеназваною Оленою Солодковою за спільною адресою у Запоріжжі. Там же вони мали і спільний бізнес – вищезгаданий “Запоріжзооветпромпостач”. Окрім того Солодчук відомий як радник директора ТОВ “Укрветопромпостач”.

Згідно з даними “ВДЗ” за останні п’ять років ТОВ “Укрветпромпостач” виграло тендери на понад сто мільйонів гривень.