Львівські міліціонери знайшли причину не платити “Львівобленерго” 160 тисяч гривень штрафу

28 Травня 2013

Шевченківський районний відділ міліції не буде платити ПАТ «Львівобленерго» штраф у розмірі 160, 4 тис. грн за незаконно використану електроенергію. Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Львівської області від 31 січня 2013 року і зобов’язав суд прийняти нове рішення. «Львівобленерго» також сплатить судовий збір за розгляд справи у розмірі 1 604 грн.

Як повідомляли «Н.Г.Львів» 30 березня 2012 року представниками енергонагляду міських електромереж ПАТ «Львівобленерго» було встановлено факт самовільного підключення у приміщенні паспортного відділення Шевченківського райвідділу міліції на вулиці Донецькій, 3. Господарський суд Львівської області 31 січня 2013 року задовольнив позов енергетиків і зобов’язав сплатити штраф.

20 травня 20134 року Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції на підставі того, що акт про порушення було надіслано на Донецьку, 3, тобто на відділення паспортного столу, а не на адресу Шевченківського райвідділу. Згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України, юридична особа Шевченківський районний відділ Львівського міського Управління міліції перебуває у Львові за адресою вул. Академіка Кучера, 5. Тому суд вирішив, що відповідач не мав змоги ще оскаржити акт про порушення ще до передачі справи в суд, як це передбачено законом, через непоінформованість.