Колишня фірма голови адміністрації, “Онур” та екс-депутат поділили 2 мільйони на латання ям у центральному районі Львова

15 Травня 2013

Галицька райадміністрація Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовила поточний ремонт вулично-шляхової мережі району на 2 млн 329 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

З цієї суми лише 297 тис. грн дісталося ЛКП “Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району”. Понад 2 млн грн розділили три приватні компанії. Найбільше замовлення отримало ПП “Гарантспецбуд” — 1 млн 320 тис. грн. Її власником є сумчанин Андрій Кухтицький, а першим власником був Руслан Кандибор, голова Франківської райадміністрації Львова.

Ще 550 тис. грн отримає ТОВ “ОНУР Конструкціон Інтернешнл”, яким володіють Ченінджевіз Онур, Четінджевіз Ісхан та Мемешев Абляміт. А 162 тис. грн – ПП “Дорожні технології” КС, чиїм власником є Петро Соболь, депутат Львівської міськради від “Пори” у 2006-2010 роках. Ця фірма Соболя нещодавно також виграла тендер на будівництво велодоріжок у Львові за 2 млн 652 тис. грн. Кар’єра Соболя тісно пов’язана із міським головою Львова Андрієм Садовим.

Компанії-переможці за 2 млн 329 тис. грн мають проводити ямковий ремонт асфальтного та бетонного покриття, мозаїки, бруківки, тротуарів з плит, а також улаштовувати нове різноманітне покриття: від асфальту до мозаїки.

У Віснику державних закупівель відсутній протокол відхилення пропозицій, тому невідомо, чому у деяких лотах перемогли не найдешевші пропозиції. Зокрема, у другому лоті, в якому перемога дісталася ЛКП “Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району”, була значно дешевші пропозиції від ТОВ “Західбуденергозбереження” та ПП “Гарантспецбуд”. Так само у третьому лоті, де перемогло ТОВ “ОНУР Конструкціон Інтернешнл”, свої послуги пропонувало дешевше ТзДВ “Шляхове ремонтно-будівельне управління №65”. Натомість у четвертому лоті, де перемогло “Гарантспецбуд”, була дешевша пропозиція від “Західбуденергозбереження”.