У Пустомитах без конкурсу віддали 11-мільйонне замовлення фірмі, створеній рік тому

13 Травня 2013

КП “Пустомитиводоканал” Львівської області за процедурою закупівлі в одного учасника замовило реконструкцію водогону від водозабору “Хоросно” до резервуара чистої води в Пустомитах за понад 10 млн 844 тис. грн у ТОВ “Західдортрансбуд”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обгрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника вказано, що існуючий водогін збудовано ще у 1968 році, і що він вичерпав ліміт експлуатації майже 20 років тому. У зв’язку з цим часті аварії призводять до значних матеріальних збитків, перевикористання електричної енергії. Нитка водогону проходить в межах санітарної зони міського кладовища, площа якого щороку розширюється. Відтак, в результаті реконструкції водогону згідно існуючого проекту, планується прокладка обвідної нитки водогону Хоросно-Пустомити в обхід санітарної зони кладовища, що істотно знизить ризики зараження питної води.

Також у документі зазначено, що виконавцем робіт обрали саме ТОВ “Західдортрансбуд”, тому що воно має необхідну матеріально-технічну базу, кадровий та трудовий потенціал, ліцензію на виконання робіт, а також досвід виконання аналогічних договорів для проведення робіт з реконструкції водогону. Окрім цього, товариство запропонувало найнижчу ціну з числа тих, що подавали пропозиції для моніторингу та найкоротший термін для проведення робіт.

ТОВ “Західдортрансбуд” зареєстровано у квітні 2012 року. Це перший тендер, який виграло дане ТОВ. В інтернеті відсутня інформація про компанію та досвід виконання нею будь-яких робіт. В Єдиному ліцензійному реєстрі зазначено, що компанія не має жодної ліцензії. Власником “Західдортрансбуд” зі статутним фондом лише 1700 гривень є 24-річний Олег Нога. 

ліцензія