Львівська облрада “вибиває” гроші з фірми, якій продала нерухомість по 600 гривень за “квадрат”

25 Квітня 2013
Проспект Чорновола, 59 (фото google)

Проспект Чорновола, 59 (фото google)

ТОВ “Нерухомість та майно”, яке вчасно не розрахувалося за куплене в облради приміщення, має виплатити Управлінню майном спільної власності Львівської облради 4500 гривень штрафу, 622 грн, – пені, 1720 грн – судового збору. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні Господарського суду Львівської області вказано, що “Нерухомість та майно” 6 грудня 2012 року придбало нежитлові приміщення технічного поверху загальною площею 476,6 кв. м за адресою м. Львів, проспект В. Чорновола, 59 за майже 286,5 тис. гривень. Вартість одного квадратного метра склала лише 601 гривню.

У договорі купівлі-продажу було вказано, що товариство має сплатити усі гроші за приміщення до 5 січня 2013 року. Якщо не сплатить, то облрада отримає неустойку в розмірі 20% ціни продажу об’єкту.

Станом на 23 січня товариство порушило строк оплати на 18 днів, тому облрада нарахувала 622 гривні пені та 57,3 тис. грн неустойки. Однак у суді представник ТОВ “Нерухомість та майно” розповів, що товариство вчасно не виплатило гроші через різдвяний період та присутність у штаті підприємства лише однієї людини, директора підприємства. Також він повідомив про “відсутність можливості отримання будь-якої користі з об’єкта за рахунок протермінування платежу”.

Суд, врахувавши ці причини, призначив сплатити фірмі лише 4,5 тисячі гривень штрафу. Натомість у рішенні не повідомляється, чи розрахувалася компанія за майно повністю. 

ТОВ “Нерухомість та майно” зі “статутником” у 2 тис. грн було зареєстровано лише у серпні 2012 року, тобто за чотири місяці до купівлі нерухомості в облради. Власницями є Ірина Шушко та Надія Поліщук.

Нерухомість за адресою проспект Чорновола, 59 – це колишній будинок побуту “Ювілейний”.