Фірма радника скандального “Універмагу “На ринку” орендуватиме майже 3 га на Джерельній

23 Квітня 2013

Львівська міська рада затвердила ТОВ “Галіція Апартментс” проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Джерельній, 69. Цю ділянку, площею 2,8712 га, нададуть товариству в оренду на 10 років.

Згідно з ухвалою міськради, ділянку (у тому числі 0,1361 га у межах червоних ліній без права капітального будівництва) на Джерельній дають для будівництва та обслуговування житлових будинків. Раніше це були землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, а тепер – житлової та громадської забудови. Ділянку вилучити за згодою з користування ТОВ “Львівське автотранспортне підприємство 24654”.

Власниками ТОВ “Галіція Апартментс”, яке зареєстрували лише рік тому, є три компанії: ТОВ “Жек інт” (Люксембург), ТОВ “ТПФ АТ”(Бельгія) та українське ТОВ “Хабітат Юкрейн”. Власниками “Хабітат Юкрейн” (зареєстровано у липні 2011 року) є дві українські компанії: ТОВ “Ю ар бі інвест” та ТОВ “Бізнес парк Львів”.

ТОВ “Ю ар бі інвест” належить Тарасу Колянковському та бельгійцеві. Той же Тарас Колянковський є директором “Галіція апартментс”, “Хабітат Юкрейн” та “Ю ар бі інвест”. Тарас Колянковський також відомий тим, що є радником з правових питань скандального АТЗТ “Універмаг “На ринку”. Ця компанія викупила будинок на площі Ринок за дуже помірною ціною.

А власниками ТОВ “Бізнес парк Львів” є Олексій Курилишин, чия дружина є кумою міського голови Львова Андрія Садового, і Тарас Хмеловський, який згідно звіту SMIDA за 2011 рік, був головою наглядової ради ПАТ Львівське автотранспортне підприємство 24654”. Це публічне акціонерне товариство своєю чергою є засновником однойменного ТОВ, у якого Львівська міська рада й вилучила ділянку на Джерельній, 69.