Обласна рада за безцінь віддала приміщення в центрі міста підлеглим братів Дубневичів

15 Лютого 2013

Депутати Львівської облради дали згоду на приватизацію приміщення площею понад 130 м кв. на проспекті Т. Шевченка, 28 у Львові фірмі, яка пов’язана з братами Дубневичами. Як дослідили журналісти “Експресу”, таку ласу нерухомість віддали утричі дешевше, аніж вона коштує на ринку.

Як повідомляє видання, у лютому 2010 року це приміщення (а раніше його займало Товариство “Просвіта”) віддали у суборенду ТОВ “Ансвіт” за 8,4 тис. грн щомісячної плати для проведення виставкової, образотворчої та книжкової діяльності і популяризації такої продукції, виробленої в Україні, хоча насправді такої діяльності не провадило.

20 жовтня 2011 року депутати дали згоду на приватизацію цього приміщення тому ж “Ансвіту”. Компанія сплатила за нерухомість по 11,3 тис. грн за м кв, що насправді дуже дешево. Наприклад, Львівська міськрада продала приміщення на вул. Дорошенка по 36 тис. грн за кв. м. Підставою такої ціни стало експертна оцінка ще від 28.12.2009 року. Тепер у приміщенні на проспекті Шевченка відкрили ресторан “Грушевський”.

Директором ТОВ “Ансвіт” є Андрій Бучок, який одночасно є співзасновником мисливського господарства “Вепр” на пару з Назаром Гичкою, сином депутата Львівської облради Михайла Гички та зятем ще одного депутата облради Богдана Дубневича. Окрім того, журналісти дослідили, що юридична адреса “Ансвіту” (Львів, вул. Лазаренка, 1) — місце реєстрації підприємств братів Дубневичів.

За інформацією “Наших грошей. Львів”, Андрій Бучок є співвласником “Ансвіту” на пару зі Світланою Гедз — заступником генерального директора ТОВ “АПП ”Львівське”, яке належить Богдану та Ярославу Дубневичам. Також Гедз та Бучок є співзасновниками у Професійній спілці ТОВ “АПП “Львівське”.