Найбільше грошей на збільшення кисневих мереж з вересня витратили на Буковині

З початку осені медичні заклади п’яти областей Західної України спрямували 15,2 млн грн на розширення своїх кисневих мереж
13 Листопада 2020

фото: Нібулон

З початку осені медичні заклади п’яти областей Західної України спрямували 15,2 млн грн на розширення своїх кисневих мереж. Це одна з вимог Міністерства охорони здоров’я, оскільки 80% «ковідних» ліжок мають бути підключені до подачі кисню.

Найбільше коштів на розширення кисневих мереж виділили на Буковині – 9,5 млн грн. Наступне місце посідає Львівщина, де спрямували 2,2 млн грн. На Прикарпатті на ці потреби пішло 1,9 млн грн, а на Тернопільщині – 1,6 млн грн. Медичні заклади Закарпатської області таких угод наразі не уклали.

Ми виокремили найбільші договори на збільшення кисневих мереж та найбільших підрядників в чотирьох регіонах. Повний перелік лікарень та підрядників можна подивитися тут.

Чернівецька область

Найдорожче на Буковині обійшлося розширення кисневого постачання Кіцманської центральної районної лікарні – 4,4 млн грн. На аналогічні роботи в дитячому відділенні лікарні Сторожинця виділили 1,9 млн грн. А для реконструкції кисневої подачі в чернівецькій Міській клінічній лікарні №3 – 1,2 млн грн.

Найбільший підряд області на 4,4 млн грн отримало ТОВ «Валдероуд» завдяки замовленню у Кіцманській лікарні. Будівельна компанія належить Андрію Гонтюку. Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 87 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Ще 3,1 млн грн отримає ПП «Мастер продукт» за роботи в Сторожинецькій лікарні та чернівецькій міській клінічній лікарні №3. Компанія належить Ярославові Яновському, власникові компанії з продажу пального ТОВ «Еко Оіл».

Фірма «Мастер продукт» − постійний підрядник департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА. Усі останні дворічні підряди на 11,4 млн грн підприємство отримало саме від цього департаменту.

Львівська область

Найдорожче розширення кисневої системи коштувало для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні – 903 тис. грн. Цей заклад приймає хворих на коронавірус ще з березня.

Також 465 тис. грн у аналогічні роботи вклала львівська 5-міська клінічна лікарня. Медичний заклад почав приймати хворих на коронавірус лише з кінця жовтня. Кисень провели в гастроентерологічному відділення, також його подачу вдосконалили у відділенні пульмонології.

Основні замовлення на розширення кисневого постачання в області отримали дві компанії. Дрогобицьке ПП «Оском» Михайла Бадецького уклало угод на 1,5 млн грн. А от львівське ТОВ «Радар-03» − на 631 тис. грн. Компанія належить Марії та Романові Ткачам та Стефанові Грицевичу.

У підприємстві розповіли, що наразі працюють в 5-міській клінічній лікарні Львова. Замовлень є багато, однак компанія відмовляє, оскільки має мало робітників. Наприклад, над розширенням кисневого постачання в 5-міській клінічній лікарні працює 5 людей.

Івано-Франківська область

На Прикарпатті єдиний великий договір підписала Коломийська центральна районна лікарня – 1,2 млн грн. Ще 299 тис. грн спрямувала на розширення кисневої системи Калуська центральна районна лікарня. Інші медичні заклади витратили від 13 до 170 тис. грн на такі роботи.

Завдяки угоді з Коломийською центральною районною лікарнею лідером серед підрядників стало місцеве ТОВ «Богдан». Власником компанії є Богдан Антонюк. Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 5,5 млн грн.

Тернопільська область

На розширення кисневого постачання Тернопільська міська комунальна лікарня №2 спрямувала 698 тис. грн. Це – найбільше замовлення в області на такі роботи. Договір підписали з київським ТОВ «МГ Консалтинг» Олександра Григоренка. Впродовж останніх двох років фірма отримала підрядів на 2,9 млн грн.

*Вибірка усіх закупівель, згаданих в цій публікацій, були здіснені за процедурою звітування для боротьби з COVID-19.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.