Вісімнадцять ділянок у Винниках, які два місяці тому виділили учасникам АТО, виставили на продаж за півмільйона доларів

26 Серпня 2020

Скрін з відео ріелторів

На сайті Olx.ua опублікували оголошення про продаж земельної ділянки площею понад гектар біля Винниківського озера за 540 тисяч доларів. Як зазначено в оголошенні, ділянка складається з 18 ділянок по 6 соток.

Місце розташування та опис повністю співпадає з даними ділянок, які два місяці тому були надані Львівською облдержадміністрацією у власність 18 учасникам антитерористичної операції або їх рідним.

«Продається все разом. Є детальний план території. Призначення – для індивідуального дачного будівництва (цільове призначення можна змінити)», – вказано в оголошенні.

Скрін фото продавця з сайту olx.ua

Ділянки розташовані за межами населеного пункту міста Львова на території, що межує з містом Винники. Фактично всі вони розташовані неподалік Винниківського озера, де зараз будують «Академію футболу» Григорія Козловського.

18 ділянок для учасників АТО та їх родичів. Скрін з публічної кадастрової карти

«Наші гроші. Львів» повідомляли, що у червні кожен із учасників АТО чи їх родичів отримали там по 0,06 га для індивідуального дачного будівництва. Дозвіл про на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок надав ще в грудні 2019 року попередній голова ОДА Маркіян Мальський своїм розпорядженням. Деякі з учасників АТО із цього списку вже раніше отримували земельні ділянки (під інші цілі) або 100 тис. грн допомоги від Львівської міськради.

В оголошенні про продаж землі вказано, що зараз до ділянки прокладають центральну каналізацію «силами міста, виділений бюджет, проводяться роботи». Оголошення розмістив ріелтор, який під час розмови повідомив, що не може розголошувати інформацію про власників землі.

Скріни оголошення з сайту olx.ua