Госпіталь у Винниках придбає дві тисячі респіраторів дорожче за інші області – по 110 грн за штуку

20 Травня 2020

Респіратор "Мікрон" третього класу захисту з клапаном (джерело: rozetka.com.ua)

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи 14 травня замовив респіратори «Мікрон» третього класу захисту з клапаном. Медики придбають 2 тис. штук за 220 тис. грн, тобто один такий респіратор коштує 110 грн.

При цьому в інших областях ці респіратори купують значно дешевше. Миколаївська ТЕЦ у Миколаївській області замовила їх по 57,80 грн за штуку, а Костопільська центральна районна лікарня у Рівненській області – по 85 грн. За такою ж ціною їх замовив Криворізький центр первинної медико-санітарної допомоги №6.

Однак Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих не єдиний, хто досі дорого купує респіратори. Наприклад, Іванівська центральна лікарня у Херсонській області замовила їх по 128 грн за одиницю.

Ще на початку травня респіратори «Мікрон» третього класу захисту з клапаном постачальники продавали по 150-180 грн. Миколаївська обласна клінічна лікарня та Миколаївський обласний центр паліативної допомоги та інтегрованих послуг придбали їх по 180 грн за одиницю. Водночас Кагарлицька центральна районна лікарня у Київській області та Слов’янський центр первинної медико-санітарної допомоги у Донецькій області замовили їх по 150 грн за штуку.

Респіратори для Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих постачатиме ПП «Бінар-2000». Ця компанія зареєстрована 2000 року у Львові, її власником є Андрій Цегелик. Він до квітня 2019 року був співвласником ТОВ «Дивосвіт», яке продає текстиль, косметику, аксесуари та напої для готелів і ресторанів. Тепер частина цієї компанії записана на його батька Григорія Цегелика.

Протягом 2019-2020 років підприємство «Бінар-2000» отримало замовлень на 705 тис. грн. До початку карантину в Україні фірма постачала бюджетним установам туалетний папір, рушники, серветки та канцелярію.

Підготували за підтримки МФ Відродження