Протягом одного тижня захисні маски у Львівській області купували із різницею у 8 разів

19 Травня 2020

Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» 7 травня уклав договір на закупівлю одноразових медичних масок із приватним підприємством «Торгова фірма Скорпіон» за ціною 24 грн за одиницю. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Загалом замовили 210 масок, а їх сумарна вартість становить близько 5 тис. грн. Отож вартість у 24 грн за одиницю є однією з найвищих цін на останніх закупівлях у Львівській області.

На ринку вартість масок поступово знижується і становить 650-500 грн за упаковку, тобто 10-13 грн за штуку. Приблизно таку ж ціну ми фіксували у закупівлях Львівської області наприкінці квітня.

Також досить дорого купили асоби індивідуального захисту і у першій міській поліклініці Львова. Там підписали контракт із ТОВ «Медична фірма Авіцена» на 5,5 тис. грн. Для лікарні маски коштуватимуть по 15,5 грн.

Як раніше зазначали «Наші гроші. Львів», співвласницю фірми Богдану Білецьку нещодавно оштрафував Антимонопольний комітет за шахраювання на торгах. А її попередня фірма із схожою назвою ТОВ «Авіцена медик» неодноразово продавала медматеріали лікарням за завищеною вартістю.

Загалом, впродовж травня ціни на маски спадали. До прикладу, львівський міський територіальний центр соціального обслуговування 12 травня замовив маски по 12,5 грн/шт. А централізована бібліотечна система міста Львова купила їх по 7 грн за штуку. За такою ж ціною їх замовляє відділ освіти Сихівського та Личаківського районів та драматичний театр імені Лесі Українки.

Найдешевше маски обійдуться Новороздільській лікарні. 15 травня медзаклад уклав договір із ТОВ «Фірма Технокомлекс», за яким ціна однієї маски дорівнює 3 грн за штуку, тобто у 8 разів дешевше ніж для музею «Територія терору».

Підготували за підтримки МФ Відродження