Міськрада три тижні не може опублікувати рішення виконкому про дозвіл на будівництво для Козловського

31 Жовтня 2019

Львівська міська рада через три тижні після засідання виконкому так і не оприлюднила рішення про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю на вул. Дорошенка, 2 доньці депутата ЛМР Григорія Козловського.

Нагадаємо, це рішення було прийнято на засіданні ще 9 жовтня. Через кілька днів відсутність тексту рішення на сайті ЛМР в прес-службі пояснили необхідністю отримання погодження від різних підрозділів міськради, так як до проекту рішення було внесли зміни. У вівторок, 29 жовтня, редакція «Наші гроші. Львів» знову звернулась за коментарем, однак станом на 30 жовтня у міськраді так і не прокоментували надзвичайну затримку в публікації рішення.

Згідно з першим проектом МУО, на ділянці поблизу «Гранд Готелю» мали б звести 22-метровий готель з торговими приміщеннями та конференц-залом.

Тодішня в.о. головного архітектора міста Олена Погорілець озвучила ряд зауважень до майбутнього готелю. Це будівництво суперечить містобудівній документації, оскільки відсутній план зонування Галицького району, а тому повинен бути розроблений детальний план території до видачі МУО. Погорілець озвучила й інші порушення – відсоток забудови ділянки та висота будинку були перевищені, а цільове призначення землі не відповідало намірам забудови. Крім того, частина будівлі була б розміщена в межах червоних ліній, що також заборонено.

Оновлений варіант рішення виконкому, який розглядали на наступному засіданні 9 жовтня, так і не оприлюднили. Під час засідання виконкому обговорювали необхідність проведення міжнародного архітектурного конкурсу, а не відсутність потрібних документів чи майбутню висоту новобудови. А тому досі невідомо, які обмеження було встановлено для будівництва.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», земельну ділянку для будівництва цього готелю депутати Львівської міської ради віддали Григорію Козловському безкоштовно. Детальніше про схему цієї забудови читайте в нашому тексті – «ГРАНДіозний план Козловського».

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»

Ми створили покрокову інструкцію з перевірки законності будівництва. Скористайтесь нашими порадами!

Дивіться також Інтерактивна карта незаконних забудов Львова