Виконком відклав будівництво нового готелю Козловського виключно через невдалий проект

27 Вересня 2019

Виконавчий комітет не дозволив будівництво готелю на вул. Дорошенка, 2, тому що меру Львова Андрію Садовому не сподобався вигляд майбутньої будівлі. При цьому члени виконкому приділили мінімум уваги тому, що будівля порушує містобудівне законодавство. Відтак містобудівні умови та обмеження затвердять після проведення конкурсу на найкращий проект готелю.

«Це надзвичайно важливе для громади місце. Тут може бути будинок, але це має бути досконала будівля. Тому ми повинні побачити декілька проектів, які вражатимуть своєю красою», − зазначив Андрій Садовий.

Проект готелю на вулиці Дорошенка, 2 (фото: Zaxid.net)

Під час засідання в.о. головного архітектора Львова Олена Погорілець зазначила, що майбутнє будівництво не відповідає містобудівній документації, оскільки поки що немає плану зонування Галицького району. В документації також виявили й інші порушення – відсоток забудови ділянки та висота будинку були перевищені, а цільове призначення землі не відповідало намірам забудови. Крім того, частина будівлі була розміщена в межах червоних ліній, що також заборонено.

Управління архітектури та урбаністики порадило провести міжнародний архітектурний конкурс, де б визначили найкращий проект будівництва готелю.

Нагадаємо, що містобудівні умови та обмеження мали отримати наближені до депутата Львівської міськради, бізнесмена Григорія Козловського львів’янки Леся Данчевська та Софія Максимець.

Відповідно до документу, на ділянці поблизу «Гранд Готелю» повинні були звести 22-метровий готель з торговими приміщеннями та конференц-залом. Зараз тут є старий двоповерховий будинок, кілька магазинів та кафе. А, за словами Андрія Садового, ще раніше тут був будинок, який зруйнувала бомба під час Другої світової війни.

Територія майбутнього будівництва розташована в Галицькому районі Львова, де будівництво не регулюється планом зонування. В такому випадку містобудівні умови та обмеження (МУО) повинні видати на основі детального плану території, який в даному випадку відсутній у пакеті документів.

Також редакція «Наші гроші. Львів» з’ясувала, що земельну ділянку для будівництва цього готелю депутати Львівської міської ради віддали Григорію Козловському безкоштовно. Детальніше про схему цієї забудови читати в нашому тексті – «ГРАНДіозний план Козловського».

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»