Козицький покращить сайт Генпрокуратури за 2 мільйони

22 Грудня 2014

Генеральна прокуратура України за результатами переговорної процедури закупівлі замовила підтримку та розширення веб-порталу прокуратури за 2,1 млн грн у ПАТ «Фінпорт Текнолоджіс Інк.». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обґрунтуванні неконкурентної процедури вказано, що послуги з підтримки сайту включатимуть  оперативну ліквідацію збоїв, профілактику (періодичне тестування щодо функціональності та безпеки) та інше. Розширення функціональності сайту матиме такі завдання:

– здійснення оптимізації програмного коду;

– модернізація пошукових можливостей модуля «Керування користувачами»;

– надання можливості завантаження формату «.xlsx» до модуля «Файловий архів»;

– здійснення профілактичних робіт підсистеми інформаційного моніторингу;

– внесення змін до роботи модуля «Файловий архів»;

– реалізація механізму шифрування з послідуючим оновленням паролів у базі даних;

– впровадження модуля «Архів порталу»;

– усунення елементів некоректної роботи навігації на сайті Хмельницької прокуратури;

– додавання сайту прокуратури міста Одеси до структури та його інформаційне наповнення;- заміна IP-адрес для сайтів регіональних прокуратур;

– усунення елементів некоректної роботи функції експорту списку користувачів;

– створення функціоналу для людей с обмеженими можливостями.

В обґрунтуванні також написано, що у 2006 році між Генпрокуратурою та ПАТ «Фінпорт Текнолоджіс Інк.» було укладено договір на створення сайту. Компанія також надала невиключну ліцензію на програмний комплекс «Web Logic Publishing», який надає можливість змінювати на керувати порталом.

Цей програмний комплекс, згідно із свідоцтвом про реєстрацію авторського права на твір, належить саме «Фінпорт Текнолоджіс Інк.». «Заміна виконавця та, як наслідок, програмних рішень може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням веб-порталу Генеральної прокуратури України. Крім того, заміна програмних рішень призведе до додаткових фінансових витрат з боку замовника у зв’язку з необхідністю проведення додаткових робіт з предметного аналізу та інтеграції з існуючими системами», – написано у документі.

Як повідомляють «Наші гроші», 42,7% ПАТ «Фінпорт Текнолоджіс Інк.» належить львівському бізнесмену Зіновію Козицькому. Ще 18% та 24,8% мають вихідці з Донецька – Ольга Петренко і Юрій Петренко відповідно.

Зіновий Козицький займається видобутком нафти і газу, зокрема, він контролює фірми ТОВ «Горизонти», ТОВ «Геологічне бюро «Львів», ТОВ «ДП «Укрспецзамовлення» і т.д. Він також будує сонячні та вітроелектростанції на Львівщині.