Форель під Салом

Заклад “Золота форель”, відомий громадськості як бізнес дружини голови ЛОДА Анни Федорець, насправді офіційно належить кумі Сала.
03 Лютого 2014

457587a1200f9dabc77495953c491408“Наші гроші. Львів” провели невелике дослідження і з’ясували, що заклад “Золота форель”, відомий громадськості як бізнес дружини голови Львівської облдержадміністрації Анни Федорець, насправді офіційно належить кумі Сала.

Цієї неділі активісти Автомайдану зі Львова та області відвідали комплекс “Золота форель”, що у селі Коростів Сколівського району. Ніхто не сумнівається, що комплекс належить дружині губернатора. Анну Федорець в інтерв’ю називають власницею. На своїй сторінці у соціальній мережі жінка прямо вказує, що “засновник”, а на сайті закладу її іменують “господинею”.

золота форель

“Золота форель” (фото з соціальних мереж)

“Золота форель” – це готель на 15 номерів з рестораном. Тут можна порибалити та погрітися у чані. Утім перший бізнес Федорець, за її ж словами, — не розважально-оздоровчий комплекс в Карпатах, а шиноремонт на автостанції. Згідно з ЄДР, у 2002 році вона зареєструвалася як приватний підприємець. Одним із видів діяльності вказано технічне обслуговування авто. З грошима на бізнес допомогли батьки.

Утім згодом, розповіла Федорець в інтерв’ю, у неї з’явився інвестор з ділянкою, який став співвласником: “Я була без досвіду в цьому бізнесі, але з великою мрією”. І ось так, як за помахом чарівної палички, замість шиномонтажу в жінки Сала з’явився власний розважально-оздоровчий комплекс. Причому  цей чоловік-партнер по бізнесу сказав, що “йому сильно пощастило”.

Та, схоже, від ресторану і готелю на Сколівщині родина губернатора Львівщини не отримує жодного прибутку. Принаймні у декларації Олега Сала за 2012-ий рік у графі, де вказують доходи членів сім’ї, – тільки прочерки. Натомість є придбання “членів сім’ї” – Infiniti 2012 року випуску.

лопатинська однокл.

Ірина Лопатинська (фото з соцмереж)

Ймовірно, причиною нулів у декларації є те, що комплекс записано на іншу людину. Офіційно власником “Золотої форелі” є 47-річна мешканка Жовкви. У разі, якщо ви захочете оплатити послуги готелю шляхом перерахунку коштів, то рахунок отримаєте від фізичної особи підприємця Лопатинської Ірини Михайлівни.

Її прізвище також зазначено у декларації про готовність гостинного двору “Золотої форелі” до експлуатації, опублікованій на сайті Держархбудінспекції. Є також й інші, численні згадки.

лопатинська

Про Ірину Лопатинську відомо те, що вона закінчила медичне училище. А також те, що вона є кумою Олега Сала. Цей факт вона підтвердила у телефонній розмові з “Н.Г. Львів”. І запевнила нас, що саме вона є власницею “Золотої форелі”. “Я там майже увесь тиждень. Ви випадково мене вдома застали, в Жовкві”, – сказала вона.

“Наші гроші. Львів” спробували зв’язатися з Олегом Салом, однак він відключив мобільний. Але ми і далі готові опублікувати його коментар чи Анни Федорець щодо їх бізнесу в Карпатах.

Олександра Губицька