21-річна львів’янка запатентувала сірник

30 Січня 2014

сірник27 січня 2014 року Український інститут промислової власності зареєстрував патент на промисловий зразок “сірник” авторства львів’янки Анастасії Штукалюк.

Згідно з інформацією в інтерактивній базі “Промислові зразки, зареєстровані в Україні”, мова йде про звичайний побутовий сірник.

Винахідниця Анастасія Штукалюк навчається на архітектора в НУ “Львівська політехніка”. У її резюме на сайтах з працевлаштування вказано, що працювала інтерв’юером в соціологічній агенції “Фама” та клінером у ДП “Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у Львові”.

Допомогу в оформленні патентів надавала львівська фірма “Формула-Брок”. Вона також надавала аналогічні послуги львівським винахідникам, які протягом 2013 року патентували усе підряд: зубочистки, планшетні компютери, корки, вішаки, респіратори, запальнички, лампочки, світильники, господарські рукавиці та інше.

Нагадаймо, імпортери при увезенні на територію України товарів, які будуть схожими за зовнішніми ознаками із запатентованими промисловими зразками, повинні мати договір або ліцензії на право ввезення таких товарів, підписані або видані від імені власників патентів.