«Романтик» хоче приватизувати народний депутат від «Свободи» Ігор Кривецький

20 Червня 2013

романтикЗасновниками громадської організації «Здорова Галичина», яка виграла суд проти Управління комунальної власності Львівської міської ради щодо приватизації клубу «Романтик» є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький. Останній,  народний депутат від ВО «Свобода» і офіційний спонсор партії.

Нагадаємо, Галицький районний суду 13 червня 2013 року зобов’язав Управління комунальної власності підготувати проект ухвали про затвердження переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу та включити в цей перелік приміщення площею 1861,9 кв.м на вул. Болгарській, 4. У Львові воно більш відоме як клуб «Романтик».

Викупити це приміщення «Здорова Галичина» намагається давно. 11 січня 2010 року було підписано договір оренди, терміном на 10 років, приміщення площею 1861,9 кв.м на вулиці Болгарській, 4. В ухвалі міської ради, на підставі якої був заключний договір, йшлося про те, що організація орендує клуб для «… роботи гуртків спортивного і бального танцю та культурно-мистецької галереї робіт обдарованих дітей».

1 лютого 2010 року організація прийняла об’єкт згідно актів приймання-передачі. А через 12 днів «Здорова Галичина» подала в мерію заяву про необхідність включення нежитлового приміщення, в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу. Мотивація заяви – необхідність проведення ремонту приміщення і вкладання значних коштів.

Як свідчить постанова суду, заява ця неодноразово погоджувалась на засіданнях постійної депутатської комісії комунального майна та власності. А точніше – п’ять разів. Останній раз комісії склала відповідний протокол 4 грудня 2012 року. Однак, Львівська міська рада  не вчиняла ніяких дій. Суд визнав бездіяльність чиновників невмотивованою і зобов’язав мерію віддати об’єкт під приватизацію шляхом викупу. Управління комунальної власності подало  апеляцію на рішення суду.