- NGL.media - https://ngl.media -

Батько відомого міграційника не зміг повернути 190 тис. доларів, вилучених під час обшуку СБУ

28.03.2023 @ 16:37 в Львів,Новини

Галицький районний суд Львова відмовився повернути 190 тис. доларів батькові начальника управління міграційного контролю Державної міграційної служби у Києві та області Ігоря Семинога, які СБУ вилучила під час обшуку. Про це йдеться в ухвалі [1] суду від 14 березня.

Обшук у київській квартирі Семинога оперативники львівського СБУ провели ще 1 липня 2022 року в рамках кримінального провадження стосовно іншого міграційника – заступника начальника ДМС Києва та області Дмитра Лемеша [2]. Його звинувачують у виготовленні за хабарі документів для легалізації іноземців в Україні.

Ігор Семиног (на чолі столу) під час наради. Фото з офіційного сайту ДМС

Ігор Семиног не є підозрюваним у цій справі, його допитували лише в якості свідка. У грудні адвокат Семинога успішно оскаржив [3] арешт вилучених під час обшуку трьох айфонів та 190 тис. доларів, які, за його словами, насправді належать батькові його клієнта – Олександру Семіногу (саме так у документах). Тоді Олександр Семіног пояснював суду, що ці гроші він отримав ще у 2020 році від продажу своєї квартири. У минулому році через постійні обстріли росіян він спочатку переїхав з Харкова до Києва, а потім взагалі поїхав відпочивати у Єгипет. На час своєї відсутності гроші залишив на зберігання синові, у квартирі якого їх і знайшли слідчі.

Після скасування арешту адвокат кілька разів звертався до Управління СБУ в Львівській області, яке веде справу, з проханням повернути майно, але відповіді так і не отримав. Тому він знову пішов до суду зі скаргою. Проте під час засідання з’ясувалося, що в жовтні минулого року деякі матеріали зі справи Лемеша були виділені в окреме провадження за статтею про торгівлю людьми. Слідство по ньому зараз веде київське територіальне управління Державного бюро розслідувань, і три айфони та 190 тис. доларів з квартири Семинога стали речовими доказами у новій справі.

Оскільки арешт на гроші та телефони був скасований лише по старому провадженню СБУ, а не по новій справі ДБР, то суд не побачив підстав для повернення майна і відмовив адвокатові.

Ігор Семиног очолює управління міграційного контролю ДМС Києва та області з 2019 року. До цього він працював начальником відділу запобігання нелегальній міграції у головному управлінні ДМС у Харківській області.

Його батько Олександр Семіног також раніше служив [4] у структурі МВС на Харківщині, у відставку вийшов у званні полковника міліції. У ЗМІ його пов’язують [5] з Сергієм Курченком [6] – раніше він входив до наглядових рад футбольного клубу «Металіст» і «Реалбанку», які належали олігарху-втікачу. Зараз Олександр Семіног є адвокатом і асоційованим партнером у адвокатському об’єднанні «Gestors» [7], що також представляє інтереси компаній Курченка в судах.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2023/03/28/batko-vidomogo-migratsijnyka-ne-zmig-povernuty-190-tys-dolariv-vyluchenyh-pid-chas-obshuku-sbu/

URLs in this post:

[1] ухвалі: https://reyestr.court.gov.ua/Review/109638672

[2] Дмитра Лемеша: https://ngl.media/2022/07/14/pidozryuvanomu-u-habarnytstvi-menedzheru-migratsijnoyi-sluzhby-pryznachyly-2-5-mln-grn-zastavy/

[3] оскаржив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/108124727

[4] служив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102530083

[5] пов’язують: https://comments.ua/ua/article/politics/scandal/652677-kadrova-politika-venediktovoi-kurator-dbr-viyavivsya-zyatem-top-menedzhera-kurchenko.html

[6] Сергієм Курченком: https://ngl.media/tag/kurchenko-serhij/

[7] «Gestors»: http://www.gestorslaw.com/our-team/24

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.