Миколаївська лікарня придбає новий рентген замість 20-річного обладнання

17 Грудня 2020

Миколаївська центральна районна лікарня замовить новий портативний рентген-апарат на заміну старому обладнанню. Рентген моделі IMAX 1600 V придбають у ТОВ «Мед Ексім» за 1,69 млн грн.

Як пояснив заступник головного лікаря з економічних питань Роман Одноріг, наявна техніка в лікарні застаріла і потребувала заміни: «До того в нас була рентген-установка, мобільна. Але плівкова 20-річної давнини, яка часто виходила з ладу».

Інші лікарні України купують IMAX 1600 V переважно за такою ж ціною. За словами Романа Однорога, контракт уклали з «Мед Ексім», бо фірма пропонувала найнижчу ціну за необхідне обладнання.

«Ми створили комісію з хірургів та травматологів, які напрацювали характеристики необхідного апарату. Далі ми розіслали повідомлення компаніям, які постачають медичне обладнання і підписали договір із фірмою, яка запропонувала рентген найдешевше», – пояснив він.

Попри те, що Миколаївська центральна лікарня не належить до опорних закладів, які приймають хворих на COVID-19, рентген-апарат також будуть застосовувати для їхньої діагностики.

Про постачальника

Компанія «Мед Ексім» зареєстрована 2012 року в Києві. Фірма спеціалізується на продажі медичних товарів, а її власницею є Ганна Бублик.

«Наші гроші. Львів» неодноразово писали про закупівлі за участю цієї компанії. Нещодавно фірма отримала замовлення на рентген для Тернопільського легеневого центру, апарату ШВЛ для Богородчанської лікарні (Івано-Франківської області) та на кисневі концентратори для Тернопільської міської лікарні №2.

Всього, з початку 2020 року ТОВ «Мед Ексім» отримало 312 держзамовлень на 220 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.