Львівська лікарня швидкої допомоги придбає кисневу станцію за 11 млн грн

04 Грудня 2020

фото умовне

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова придбає обладнання для кисневої станції за 11 млн грн у ТОВ «Алві-лайн». Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно із договором, киснева станція складатиметься із двох генераторів кисню PSA AS-J виробництва американської компанії AirSep за 4,87 млн грн кожна. Раніше ця компанія постачала аналогічні генератори у Коростенську центральну лікарню та Кіровоградську обласну лікарню. Однак там обладнання коштувало дещо дорожче — 5,01 млн грн в обох випадках.

Генератор AS-J PSA, фото: pulsemedic

За технічними характеристиками генератор PSA AS-J може виробляти близько 141 кубометру кисню за годину, з концентрацією не менш, ніж 93% чистої речовини.

Окрім генераторів замовили три компресорні моделі Atlas Copco по 443 тис. грн, отож їх сумарна вартість 1,32 млн грн.

Нагадаємо, що на даний час більшість лікарень потребують кисню у великій кількості і у деяких медичних закладах відчувається його дефіцит. У статті «Дайте дихати» журналісти «Наші гроші. Львів» досліджували ситуацію із ринком медичного кисню, зокрема хто виробляє і постачає кисень в Україні, чому його бракує, і чому ціна для лікарень відрізняється в деяких випадках вдвічі.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки придбання такого товару передбачене постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

ТОВ «Алві-лайн» зареєстровано у Києві і його власником є Сергій Кляшторний. Згідно інформацією на сайті компанії, фірма спеціалізується на інжинірингових рішеннях у створенні та реконструкції систем медичного газопостачання. З початку 2020 року фірма отримала 20 держзамовлень на 24,6 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.